Presto Pesto

Heerlijk toch, zo midden in de week ‘Komen koken’ bij een vriendin. Ik doe niets liever! Vooral als ik tijdens het kokerellen ook nog eens lekker verwend wordt met een verguld glas fonkelende Chablis Grand Cru, ja Tieneke heeft smaak! Lekker chill, wat bijpraten, niets moet alles mag, geen haast, … genieten gewoon. En toegegeven, wel spannend om eens in een ander zijn (Le Creuset *feest) potten te staan roeren en je plan te moeten trekken in een totaal vreemde keuken 😀

Pasta Pesto II

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor u: Presto Pesto! Zo klaar & oh zo smakelijk! 😋🍴 Pimp met toppings die jij prefereert of die je gewoon aantreft in je frigo.

Wat nodig: Handvol geroosterde pijnboompitten / half plantje basilicum / blokje 3x3cm verse parmezaan / olijfolie 1dl / pezo / 1 teen look / sap van halve citroen

Hoe maakt u het? Alles in de blender! 😀

Om te pimpen: kort aangebakken shiitake (een zeer aromatische champi!) / mix van kerstomaatjes (of zonnegedroogde voor meer pit) / zwarte olijven. Ik koop die zwarte trouwens altijd in blik zonder pit.  Heb je over, maak je er gewoon tapenade van! En ja  hoor, doe ze maar direct bij die – nog ongewassen pesto – blender. Giet nog wat extra olijfolie bij, wat geroosterde pijnboompitten die je teveel hebt, look, parmezaan é voila, de tapenade is ook klaar! Heerlijk de dag nadien bij den apero of als spread voor op de toast tijdens je lunch …

Bon App!

Pasta Pesto

Dit artikel is geplaatst in !nsta, Gezond, Honger, pasta, Zomers en getagged , , , , . Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *