Maandag Lamdag

Ik kan het inderdaad niet onder borden of schotels wegsteken, IK BEN FAN VAN LAM! De intense delicate smaak van dit karaktervol stukske vlees blijft me telkens opnieuw charmeren.

Waarom maandag lamdag? Wel, ‘lam’ van niet en pleine forme te zijn zo die eerste werkdag, en anderzijds ook omdat ik er meestal een Bourgondisch weekend op nahoud en  dus liever kies voor een mager stuk vlees 😉

Soit, voor u: Quinoa met lamsgehaktballetjes, linzen, granaatappel en yoghurt-koriander dressing. Even meegeven, voor dit gerecht ben ik geïnspireerd geweest door de alleraardigste mannen van @SirCatering, die op Kerk Gentbrugge stonden met hun Food Truck.

Hoe maakt u het?

– 1/2kg lamsgehakt > draai er balletjes van en kruid ze stevig af (pezo, paprika, cayenne,…). Bak ze in olijfolie in de wokpan (kan je eens goed mee rondwalsen).

– Granaatappel ontpitten > doe je zo (vorig blogbericht ‘Granaatappeltje voor den dorst’ )

– Quinoa > zie verpakking. Wil je rijst, bulger, couscous, … kan ook natuurlijk!

– Linzen >  zie verpakking 😉 Nee, kleine tip toch wel: naargelang de linzensoort, laat je ze best nog een uurtje weken in wat water. Het koken gaat vlotter en je verhoogt hiermee de verteerbaarheid.  Linzen kook je, afhankelijk van de soort, gaar in 20 tot 50 minuten.

– Yoghurt/korianderdressing > Neem een potje Griekse yoghurt, meng hierbij 2el olijfolie,  een halve citroen en verse koriander. ZOT ben ik van koriander, dus pluk toch wel dat plantje voor een kwart leeg 😀 Leuk om weten ook, koriander is een natuurlijke ontgifter, uitstekend tegen bloedarmoede & werkt ontspannend.

Voila, bon app!

Lamsballetjes

Dit artikel is geplaatst in !nsta, Honger, Vlees, Winters, Zomers en getagged , , , . Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *