What if Garfield would go veggy?

Did you ever -ever ever- met a lasagna you didn’t like?  Juist 😀  Zelfs Garfield zou geen nee zeggen tegen de veggie-versie van zijn favoriete dish.

lasagna Garfield

Pinkstermaandag, een dag van verplichte rust (volgens de traditionele christelijke theologie) & dat slaan we niet af natuurlijk. Koken staat gelijk aan rust voor mij, zeker als ik geen andere plannen heb & me niet hoef op te jagen.

Even maar was ik inspiratieloos vandaag, tot ik de frigo opentrok. Selder, peren, geitenkaas, spinazie, … Jip, iets veggie dus. Zeker na de lijvige, doch zeer bevredigende maaltijd van gisterenavond: overheerlijke vers gesneden frieten, bamiburger & krekelkroket van de Frietketel! Mmm njammie…

Soit, VEGGIE dus. Ik had geen zin in zomaar een slaatje & wou me er niet te gemakkelijk vanaf maken. Lasagne Verdi ‘the special edition’ ! 😀

Wat nodig? (voor 1 grote ovenschotel = 8 stuks)

1 grote ui,  2 zakken verse spinazie (wassen!), 3 rijpe peren, 4 tenen knoflook, geitenkaas (zowel zacht als hard voor de ‘topping’ > lees ), zakje amandelschilfers, 2 grote blikken tomatenblokjes (van 800gr), witte wijn (gebruik gewoon nog het restje dat openstaat, of tafelwijn)

Hoe maakt u het?

1/ Verwarm de oven voor op 180°. Snipper ui, knoflook (2stks), selder en bak alles glazig. Blus met wat witte wijn. Doe er de tomatenblokjes bij en laat alles rustig pruttelen. Alweer: hoe langer, hoe liever, dan wordt de saus zoeter.

Voeg ook pezo (peper&zout) toe. Ik werk hzwarte magieet liefst met zwarte peper, pittiger en gezonder! Het helpt bij een goede
spijsvertering en zorgt ervoor dat we veel meer vitaminen opnemen uit onze voeding. Verder stimuleert het ook de smaakpapillen, zorgt het voor een betere vetverbranding, werkt het als antidepressivum (de peperine in zwarte peper zorgt voor meer endorfines), goed tegen griep en verkoudheden, … enzovoort. Pure zwarte magie dus! Strooi er dus maar dagelijks flink op los!

2/ Stoof ondertussen de spinazie tot deze geslonken is. Voeg ook de extra look toe, de zachte geitenkaas tot 1 romig geheel en werk af met pezo.

3/ Schil de peren en snijd in schijfjes. Haal je ovenschotel boven en werk in lagen: Tomatensaus, peren, spinazie/geitenkaas & beleg met lasagne-vellen. Ik heb groene vellen genomen, omwille van de spinazie-toets. Werk af met geraspte halloumi (harde geitenkaas die zorgt voor een goed korstje) Ook ‘gewone’ harde geitenkaas will do.

4/ Laat alles 30 min garen in de oven. Dek de schaal af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te vlug bruin wordt en ook alle smaken goed in de schaal blijven. De laatste 5 min strooi je er de amandelschilfers over (oven op ‘grill’) tot deze goudgeel zien.

Bon App!

Lasagne Veggy

 

 

Dit artikel is geplaatst in Gezond, Honger, lasagne, pasta, Winters, Zomers en getagged , , , , , . Bookmark hier de permalink.

One Response to What if Garfield would go veggy?

  1. Pingback: Yellow Boost! - Déliesse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *