Gember. What else?

Goeiemorgen op deze eerste zaterdagochtend van het nieuwe jaar! 😀

Iedereen eindelijk terug volledig opgeladen na al dat vieren? or still need some help?

één woord ‘GINGER’! ja, gember, ik zweer bij gember zoals de meesten onder jullie wel al weten 😉 Jezelf inwendig eens goed reinigen na al dat feesten doe je niet alleen met een sauna’ke maar ook met deze goudgele wortel. gember

Deze ietwat vreemd uitziende kronkelige stronk wordt niet alleen in de keuken gebruikt, maar is ook zeer geneeskrachtig en multifunctioneel. Gember activeert het zelfreinigingsvermogen van het lichaam door de spijsvertering wat sneller te laten werken. De afvalstoffen worden daardoor beter afgevoerd.

Deze straffe smaakmaker is een antioxidant, zuivert je bloed, verhoogt je weerstand  (goed tegen griep!) werkt ontstekingsremmend, pijnstillend, is goed tegen hoofdpijn, misselijkheid, … Soit, héél goed dus tegen allerhande kwaaltjes en zoveel meer!

Hoe te gebruiken in de keuken? Je kan gember natuurlijk verwerken in uiteenlopende gerechten , maar vandaag hou ik et bij mijn favoriete thee’tje :)

Breng 1 liter (ja ik drink de thee dan heel de dag door) water aan de kook en rasp er een ‘grote vinger’ gember door. Pers er een appelsien bij en een stokje kaneel. Laat zo’n 15 min trekken, giet door een zeef en breng op smaak met honing of wat rietsuiker. Wil je de thee wat pittiger, draai er even boven met de zwarte pepermolen.

Als je niet zo aan kaneel bent, kun je ook kruidnagel (3st) gebruiken, de appelsien kan vervangen worden door citroen, enzovoort. Ontdek gewoon zelf hoe jij je gemberthee het liefst drinkt! 😉

IMG_6583

En niet onbelangrijk… 😀

Gember helpt bij de stimulering van het libido EN verbetert de stofwisseling. MAW, door beide verbrand je dus meer energie en kun je makkelijker die extra’s kilo’s kwijt van de feestdagen! go go go!

Dit artikel is geplaatst in !nsta, Dorst, Gezond, Goesting, Smoothies & thees, Winters, Zomers en getagged , , , . Bookmark hier de permalink.

5 Responses to Gember. What else?

  1. Pingback: Morgen Maandag » Déliesse

  2. Kman zegt:

    Effe proberen maar eerst…Op naar de winkel voor de zoektocht naar een ‘grote vinger’ gember!
    Will keep you posted!

  3. Pingback: oh my sweet pumpkin - Déliesse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *