Granaatappeltje voor den dorst?

Je zou denken dat de granaatappel een zomervrucht is door zijn felrode kleur en sappige -bijna lichtgevende- pitjes, toch?

Nee, het seizoen van de granaatappel aka granatum (komt van het Latijnse woord granaatappelpit‘korrel’ , granum) loopt eigenlijk nu en dit nog tot einde januari.

Zot ben ik van deze rode ronde vrucht met zijn gladde leerachtige schil! en niet alleen om zijn intense smaak, of omdat ze ook tot de afrodisiaca gerekend wordt (altijd mooi meegenomen) , maar ze is ook enorm heilzaam en verrassend veelzijdig.

Je kan de vrucht zo eten (check dit leuke filmpje op youtube >> ‘How to Open a Pomegranate in Six Movements‘ ) , verwerken in allerhande gerechten en desserts, of gewoon tot sap persen.

Granaatappels zijn een ongelooflijke bron van antioxidanten en polyfenolen (tot vier keer meer polyfenolen dan rode wijn, druivensap of groene thee!) die een gunstig effect hebben op lichaam en geest.

granaatappel gezond

Ondertussen zin gekregen in deze goddelijke granaat, maar geen goesting om te beginnen pellen of onder de rode vlekken te zitten? Je kan natuurlijk ook gewoon granaatappelsap kopen.

Deze mooie bus hier kocht ik vorige week in Delhaize en vond ik vré lekker!

granaatappelsap

Nog een leuk weetje! Door zijn vele pitten wordt de granaatappel gezien als hét symbool voor vruchtbaarheid, wedergeboorte en onsterfelijkheid. 

Dit artikel is geplaatst in !nsta, Dorst, Gezond, Winters, Zomers en getagged , , , . Bookmark hier de permalink.

One Response to Granaatappeltje voor den dorst?

  1. Pingback: Lamsballetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *